Fågelhundsträning på egna marker

Fågelhundsträning individuellt eller i grupp

Kom och jaga/träna hund med instruktör på våra fjäll- och skogsmarker. Kanske vill du som förare lära dig mer om jakt med stående hund, få tips om hur du ska bete dig i fågelsituationer och hur du ska föra och stötta din hund för ett gott resultat. Då kan vi på Härjedalsguiderna erbjuda coaching och handfasta tips under jakt eller jaktliga former på våra egna marker.

Du får egen tid med utbildad instruktör som ägnar sig enbart åt dig, din hund och er som team. Där du själv kan bestämma vad du och din hund önskar fokusera på. Det finns även möjlighet att avlägga apportbevis.

Träningen är ekipageanpassad och vänder sig till både nybörjare och något mer erfarna. Vi har mer än 25 års erfarenhet av träning, jakt och jaktprov med stående fågelhund.

Du kan komma ensam med din hund/hundar eller dela tiden med valpköpare, goda vänner mfl och deras hundar.

Kontakta oss för så pratar vi ihop oss och ordnar lämpliga övningar utifrån det - både ute i marken och på centret. Exempel: apportsupport/apporttest, ledarskap, smarta tips, genvägar, taktik inför jaktprov. Kontakta oss för att höra mer eller boka tid.

Priset är 700 kr per timme eller 4.000 kr/dag.

Vi tränar din hund åt dig

Vi erbjuder även att träna (jakt/apport/kondition) och tävla med hundar på längre uppdrag. Där du lämnar din hund att bo hos oss under en period. Hör gärna av dig så lägger vi upp en plan för din hund.

Träning inför jaktprov
Träning på våra fjällmarker hösttid
Träning på våra fjällmarker vinter/vårtid
Gordonsetter i stånd på ripa
Fikapaus med öppen eld
Bli ett bra team med din hund