Jakt, fiske & hundträning

Vi erbjuder olika typer av jakt t ex älg, fågel, bäver och övrigt småvilt. Vi guidar med våra egna stående fågelhundar, anordnar kurser, erbjuder individuell coaching samt hjälper till vid träning av andras fågelhundar. Vi har även hundpensionat med aktivering. Här finns fina fiskevatten och vi guidar gärna till de bästa ställena, både vinter och sommar. Eller varför inte följa med på naturguidning. Det går även bra att hyra stuga och bara njuta av vildmarken.

Boka sommarens fiskesemester

Boka toppfågeljakt vid Sonfjället

Här finns många fina fiskevatten för olika typer av fiske, både för den korta och den längre fisketuren, vinter och sommar. Bara 10 min med bil kommer du till Råndan som är ett av Sveriges bästa flugfiskevatten. Vi har båt vid några sjöar samt båt på vagn för uthyrning.

Vill ni ha guidning till de bästa fiskevattnen hjälper vi gärna till med det. 

Individuell hund-coaching

Individuell hund-coaching

Har ni kört fast? Då erbjuder vi coachning och konsultation så att du och din hund kan utvecklas och komma vidare. Du tar med din hund till vårt aktivitetscenter så pratar vi och ordnar lämpliga övningar utifrån det - både ute i marken och på centtret. Exempel: apportsupport/apporttest, ledarskap, smarta tips, genvägar, inför jaktprov. Kontakta oss för att höra mer eller boka tid. Priset är 700 kr per timme.

Tips på mat du lagar ute

Tips på utemat

Vi lagar mycket mat ute oavsett årstid, både över öppen eld och med gasol. Här delar vi med oss med av vad vi brukar tillaga. Förslag på lämplig utrustning: gjutjärnspanna, smörgåsjärn, muurikka, kolbullepanna, våffeljärn, stekspade i metall med långt skaft, gasolbrännare och grytvante.

Vi tränar din hund

Vi tränar din hund

Behöver din hund komma i form och finslipa detaljer inför jakt och jaktprov. Vi tränar din hund utifrån just det behov du och din hund har, där du lämnar din hund att bo hos oss en period. Vi mer än 25 års erfarenhet från träning, jakt och jaktprov med stående fågelhund samt är utbildade instruktörer och domare. Hör av dig för ett prisförslag utifrån vad just ni behöver.

Hyr jaktguide med hundar till din mark

Har du egen mark och vill arrangera jakt med stående fågelhund, då finns möjlighet att hyra guide med hundar av oss. Vi guidar med jaktprovsmeriterade hundar och har säkerheten högt prioriterad under våra guidningar. 

Hur går det med apporten?

Vi erbjuder apportträning med apportbevis, konditionsträning, dressyr, jaktträning (skog/fjäll) samt start på jaktprov. Hör av dig så lägger vi upp en plan för din hund och lämnar ett erbjudande. Vi tränar din hund utifrån just det behov du och din hund har, per timme eller där du lämnar din hund att bo hos oss en period.

Vi erbjuder:

Hundpensionat / sommarkollo

Ska du ut på en längre resa eller bara åka till Norge ett par dagar. Då kan du lämna din fågelhund hos oss för inakordering med aktiviteter och/eller träning.

Småviltsjakt

På grund av det väglösa området är harjakt med stövare mycket lämpligt. Bäver har vi gott om i å-systemet som rinner genom marken.

Vi tränar din hund

Behöver din stående fågelhund finslipa detaljer eller komma i form inför jakt eller prov? Vi tränar din hund utifrån just det behov du och din hund har, där du lämnar din hund att bo hos oss en period. Hör gärna av dig så lägger vi upp en plan för din hund och lämnar ett erbjudande.

Fiske

Vi håller till på fjället mellan Hede och Råndalen, här finns många fina fiskevatten för olika typer av fiske, både för den korta och den längre fisketuren. Du har stor chans att få grov röding, öring och harr. Bara 10 min med bil når du Råndan, ett av Sveriges bästa flugfiskevatten. Vi erbjuder även guidning till bästa fiskeställena.

Uthyrning, jaktguide med hund

Har du egen mark och vill arrangera jakt med stående fågelhund, då finns möjlighet att hyra guide med hundar av oss. Vi guidar med jaktprovsmeriterade hundar och har säkerheten högt prioriterad under våra guidningar.

Fågeljakt

Markerna är gynnsamma för både ripa och skogsfågel. Höstjakten bedrivs med stående eller skällande hundar. När snön börjar komma är det toppfågeljakt som är lämpligt.

Hundträning/jakt, individuellt eller i grupp

Vill du som förare lära dig mer om jakt med stående hund, få tips om hur du ska bete dig i fågelsituationer och hur du ska föra din hund för ett gott resultat. Då kan vi på Härjedalsguiderna erbjuda coaching och handfasta tips under jakt/jaktliga former i våra fina fågelmarker.

Naturguidning

Följ med oss ut i naturen och upplev vildmarken kring Sonfjället. Vi har vildmarksaktiviteter som passar de flesta åldrar och intressen, både  sommar och vinter. Vi skräddarsyr även aktiviteter utifrån dina egna specifika önskemål.