Jakt, fiske & hundträning

Vi erbjuder olika typer av jakt t ex älg, fågel, bäver och övrigt småvilt. Vi guidar med våra egna stående fågelhundar, anordnar kurser, erbjuder individuell coaching samt hjälper till vid träning av andras fågelhundar. Vi har även hundpensionat med aktivering. Här finns fina fiskevatten och vi guidar gärna till de bästa ställena, både vinter och sommar. Eller varför inte följa med på naturguidning. Det går även bra att hyra stuga och bara njuta av vildmarken.

Träning/jakt med instruktör

Ädelfiske med guide
Vi tror att du som förare vill lära dig mer om jakt med stående hund och få tips om hur du ska bete dig i fågelsituationer för att stötta din hund i ett gott resultat. Då kan vi på Härjedalsguiderna erbjuda coaching och handfasta tips för goda framtida resultat. Läs mer för prisexempel.

FULLBOKAD - Toppjakt med guide vid Sonfjället

Toppjakt med guide i Härjedalen
Vi erbjuder en heldag med guide som visar vägen och ger goda råd.  Målet är att smyga sig in på (och fälla) både orr- och tjädertupp. Du kan komma ensam eller med sällskap, tänk på att endast en åt gången kan närma sig den vaksamma fågeln. Önskas övernattning och mat, så ordnar vi även det. 
Läs mer för prisexempel.

Hyr jaktguide med hundar till din mark i höst

Har du egen mark och vill arrangera jakt med stående fågelhund, då finns möjlighet att hyra guide med hundar av oss. Vi guidar med jaktprovsmeriterade hundar och har säkerheten högt prioriterad under våra guidningar. 

VINTERNS JAKTER ÄR FULLBOKADE

Vi tackar så mycket för alla jaktförfrågningar som kommit in, både från gamla och nya kunder. Då vi vill hålla hög kvalitet och värna om viltet på våra marker, kan vi tyvärr inte ta emot fler kunder nu i vinter.

Vi erbjuder:

Hundpensionat / sommarkollo

Ska du ut på en längre resa eller bara åka till Norge ett par dagar. Då kan du lämna din fågelhund hos oss för inakordering med aktiviteter och/eller träning.

Småviltsjakt

På grund av det väglösa området är harjakt med stövare mycket lämpligt. Bäver har vi gott om i å-systemet som rinner genom marken.

Vi tränar din hund

Behöver din stående fågelhund finslipa detaljer eller komma i form inför jakt eller prov? Vi tränar din hund utifrån just det behov du och din hund har, där du lämnar din hund att bo hos oss en period. Hör gärna av dig så lägger vi upp en plan för din hund och lämnar ett erbjudande.

Älgjakt

Älgjakten startar 1 september och hyrs ut till företag, jaktlag och enskilda, samtliga med tillgång till egen/egna hundar. När snön kommer till på högfjället kommer de stora tjurarna vandrande till våra marker.

Fiske

Vi håller till på fjället mellan Hede och Råndalen, här finns många fina fiskevatten för olika typer av fiske, både för den korta och den längre fisketuren. Du har stor chans att få grov röding, öring och harr. Bara 10 min med bil når du Råndan, ett av Sveriges bästa flugfiskevatten. Vi erbjuder även guidning till bästa fiskeställena.

Uthyrning, jaktguide med hund

Har du egen mark och vill arrangera jakt med stående fågelhund, då finns möjlighet att hyra guide med hundar av oss. Vi guidar med jaktprovsmeriterade hundar och har säkerheten högt prioriterad under våra guidningar.

Fågeljakt

Markerna är gynnsamma för både ripa och skogsfågel. Höstjakten bedrivs med stående eller skällande hundar. När snön börjar komma är det toppfågeljakt som är lämpligt.

Hundträning/jakt, individuellt eller i grupp

Vill du som förare lära dig mer om jakt med stående hund, få tips om hur du ska bete dig i fågelsituationer och hur du ska föra din hund för ett gott resultat. Då kan vi på Härjedalsguiderna erbjuda coaching och handfasta tips under jakt/jaktliga former i våra fina fågelmarker.

Naturguidning

Följ med oss ut i naturen och upplev vildmarken kring Sonfjället. Vi har vildmarksaktiviteter som passar de flesta åldrar och intressen, både  sommar och vinter. Vi erbjuder nedan aktiviteter och skräddarsyr även utifrån dina egna specifika önskemål.