Jakt, fiske & hundträning

Vi erbjuder olika typer av jakt t ex älg, fågel, bäver och övrigt småvilt. Vi guidar med våra egna stående fågelhundar, anordnar kurser, erbjuder individuell coaching samt hjälper till vid träning av andras fågelhundar. Vi har även hundpensionat med aktivering. Här finns fina fiskevatten och vi guidar gärna till de bästa ställena, både vinter och sommar. Eller varför inte följa med på naturguidning. Det går även bra att hyra stuga och bara njuta av vildmarken.

Fiska med guide på bästa ställena

Ädelfiske med guide

Här finns många fina fiskevatten för olika typer av fiske, både för den korta och den längre fisketuren, vinter och sommar. Bara 10 min med bil kommer du till Råndan som är ett av Sveriges bästa flugfiskevatten. Vi har båt vid några sjöar samt båt på vagn för uthyrning.

Vill ni ha guidning till de bästa fiskevattnen hjälper vi gärna till med det. 

FULLBOKAD - Kurs för stående fågelhundar på fjäll & skog 15-17 augusti, 2021

Stående fågelhund kurs

Kursen är ekipageanpassad och vänder sig till både nybörjare och något mer erfarna som vill lära sig mer om jakt och prov med stående fågelhund. Vi erbjuder coaching och handfasta tips under jaktliga former på våra egna skogs- och fjällmarker belägna mellan Hede och Råndalen. Boendet ligger på samma mark. Under kursen finns även möjlighet att avlägga apportbevis. 

FULLBOKAT - Hyr jaktguide med hundar till din mark

Har du egen mark och vill arrangera jakt med stående fågelhund, då finns möjlighet att hyra guide med hundar av oss. Vi guidar med jaktprovsmeriterade hundar och har säkerheten högt prioriterad under våra guidningar. 

HÖSTENS JAKTER ÄR FULLBOKADE

Vi tackar så mycket för alla jaktförfrågningar som kommit in, både från gamla och nya kunder. Då vi vill hålla hög kvalitet och värna om viltet på våra marker, kan vi tyvärr inte ta emot fler kunder till hösten.

Vi erbjuder:

Hundpensionat / sommarkollo

Ska du ut på en längre resa eller bara åka till Norge ett par dagar. Då kan du lämna din fågelhund hos oss för inakordering med aktiviteter och/eller träning.

Småviltsjakt

På grund av det väglösa området är harjakt med stövare mycket lämpligt. Bäver har vi gott om i å-systemet som rinner genom marken.

Vi tränar din hund

Behöver din stående fågelhund finslipa detaljer eller komma i form inför jakt eller prov? Vi tränar din hund utifrån just det behov du och din hund har, där du lämnar din hund att bo hos oss en period. Hör gärna av dig så lägger vi upp en plan för din hund och lämnar ett erbjudande.

Älgjakt

Älgjakten startar 1 september och hyrs ut till företag, jaktlag och enskilda, samtliga med tillgång till egen/egna hundar. När snön kommer till på högfjället kommer de stora tjurarna vandrande till våra marker.

Fiske

Vi håller till på fjället mellan Hede och Råndalen, här finns många fina fiskevatten för olika typer av fiske, både för den korta och den längre fisketuren. Du har stor chans att få grov röding, öring och harr. Bara 10 min med bil når du Råndan, ett av Sveriges bästa flugfiskevatten. Vi erbjuder även guidning till bästa fiskeställena.

Uthyrning, jaktguide med hund

Har du egen mark och vill arrangera jakt med stående fågelhund, då finns möjlighet att hyra guide med hundar av oss. Vi guidar med jaktprovsmeriterade hundar och har säkerheten högt prioriterad under våra guidningar.

Fågeljakt

Markerna är gynnsamma för både ripa och skogsfågel. Höstjakten bedrivs med stående eller skällande hundar. När snön börjar komma är det toppfågeljakt som är lämpligt.

Hundträning/jakt, individuellt eller i grupp

Vill du som förare lära dig mer om jakt med stående hund, få tips om hur du ska bete dig i fågelsituationer och hur du ska föra din hund för ett gott resultat. Då kan vi på Härjedalsguiderna erbjuda coaching och handfasta tips under jakt/jaktliga former i våra fina fågelmarker.

Naturguidning

Följ med oss ut i naturen och upplev vildmarken kring Sonfjället. Vi har vildmarksaktiviteter som passar de flesta åldrar och intressen, både  sommar och vinter. Vi erbjuder nedan aktiviteter och skräddarsyr även utifrån dina egna specifika önskemål.