Våra jakthundar

Vi försöker alltid hålla högsta kvalitet på våra hundar och ser till att våra kunder som önskar hundar och hundförare går ut på fjället eller i skogen med jaktprovsmeriterade hundar. För tillfället har vi fyra gordonsettrar, en irländsk setter, två stövare (rovviltslinjer). Läs gärna mer om våra jaktkompisar här nedan.

Maffia

Zettertjärns Maffia Gordonsetter

Zettertjärns Maffia (född 2010) är viltfinnare och apportör utöver det vanliga. En hund som gör allt för sin förare oavsett vem hon jagar med. Jaktprovsmeriter: 3 ukl fjäll, 2 ukl skog, 1 ökl hp både fjäll och skog. 2 skl ck skog, 1 skl cert vp och 4 skl fjäll. Finalist vinterfjällpokalen 2011.

Årets Gordonsetter & Årets Skogshund 2015 och Årets skogshund 2016 (SGSK).

Compiz

Zettertjärns Compiz Gordonsetter

Zettertjärns Compiz (född 2016) är en avkomma efter vår egen Maffia. Trygg, snäll och lättlärd kille som var jaktmogen tidigt, bara 9 månader ung fick han sin första jaktprovpremie och vid 3 års ålder blev han segrarklasshund.
Jaktprovsmeriter: 3 ukl fjäll, 1 ukl fjäll, 2x3 ökl fjäll, 2 ökl vp fjäll och 1 ökl fjäll.

Jena

Jimbalayas Jena Gordonsetter

Jimbalayas Jena (född 2018) är från en norsk omparning där kullen varit framgångsrik i tidig ålder. Jena premierades med 2 uk endast 10 månader ung. Generna på båda sidor är mycket intressanta för oss. Jena är en tillgiven, klok och hörsam tjej.
Jaktprovsmeriter: 2 uk fjäll, 3 ukl fjäll och 2 ukl fjäll.

Valma

Valma Stövare rovvilt

Valma (född 2012) är en blandstövare med rovviltsgener i blodet. Föräldrarna är duktiga på räv och lodjur, vilket även Valma visat prov på att jaga med framgång. Valma jagar även björn.

Blomman

Blomman Finnstövare rovvilt

Tuulii (född 2018), kallad Blomman. Stamtavlan kryllar av rävchampions och föräldrarna är duktiga på räv och lodjur, vilket Blomman också jagat. Hon har även tagit björnspår med stort intresse. 

Drutten

Norrlands Guidens Lucky Drutten Irländsk setter
Norrlands Guidens Lucky Drutten (född 2019), är en energisk, orädd och social kille. Med tanke för att både mor och far är från Norrlands Guidens så anar vi att det blir en snabb och hårt gående hund med fin fågelbehandling. Det blir en spännande tid framöver.

Cask

Image

Åens Cask (född 2019) är en avkomma ur sista strået efter Bualias Rågg, där Rågg är morfar till Cask. Rågg var en framgångrik jakthund och avelshane i början av 1990-talet. Han har ärvt ner fina egenskaper och bra hälsa i många generationer. Det blir intressant att se hur Rågg’s gener står sig på 2020-talet.