Våra jakthundar

Vi försöker alltid hålla högsta kvalitet på våra hundar och ser till att våra kunder som önskar hundar och hundförare går ut på fjället eller i skogen med jaktprovsmeriterade hundar. För tillfället har vi fyra gordonsettrar och en stövare (rovviltslinjer). Läs gärna mer om våra jaktkompisar här nedan.

Cask

Åens Cask Gordonsetter
Åens Cask (född 2019) är en avkomma ur sista strået efter Bualias Rågg, där Rågg är morfar till Cask. Rågg var en framgångrik jakthund och avelshane i början av 1990-talet. Han har ärvt ner fina egenskaper och bra hälsa i många generationer. Redan nu som unghund har vi märkt att det är en liten viltfinnare vi har här. Det blir intressant att se hur Rågg’s gener står sig på 2020-talet.

Jaktprovsmeriter: 1 ukl skog.

Hälsa: PRA-fri. CCA-fri.

Bästa gordonsetter unghund på SGSKs huvudprov på skog 2020
Fjällpokalsfinalist 2020 (unghunds-SM).

Compiz

Zettertjärns Compiz Gordonsetter

Zettertjärns Compiz (född 2016) är en avkomma efter vår egen Maffia. Trygg, uthållig och lättlärd kille som var jaktmogen tidigt, bara 9 månader ung fick han sin första jaktprovpremie och vid 3 års ålder blev han segrarklasshund.

Jaktprovsmeriter: 3 ukl fjäll, 1 ukl fjäll, 2x3 ökl fjäll, 2 ökl vp fjäll och 2x1 ökl fjäll.

Hälsa: PRA-fri. CCA-fri. Godkänd avelshund i Norge & Sverige.

Årets Öppenklassare 2019 (SGSK)
Årets Oppenklassare 2020 (NNFK)
SM-finalist 2020

Jena

Jimbalayas Jena Gordonsetter

Jimbalayas Jena (född 2018) är från en norsk omparning där första kullen varit framgångsrik i tidig ålder. Jena premierades med 2 uk endast 10 månader ung. Denna kloka viltfinnare har vi fällt ett antal fåglar för, både i skog och på fjäll. 

Jaktprovsmeriter: Fjäll: 1 ukl hp, 1 uk, 1 ukl, 2 uk, 2x2 ukl, 3x3 ukl. Skog: 2 ukl.

Hälsa: PRA-fri. CCA-fri.

Vinnare av Fjällpokalen 2020 (unghunds-SM).
Årets Gordonsetter 2020 (SGSK)
Årets Unghund 2020 (SGSK)
Årets Unghund 2020 (NNFK)
Landbys VP 2020 (NNFK)

Valma

Valma Stövare rovvilt

Valma (född 2012) är en blandstövare med rovviltsgener i blodet. Föräldrarna är duktiga på räv och lodjur, vilket även Valma visat prov på att jaga med framgång. Valma jagar även björn.